Fakkin’ Skövde…

Har varit och besiktat bilen. Det var lite panik.
För att slippa få körförbud på den var jag tvungen att göra det fortsomfan. Det gick inte att vänta. Därför fick det bli varsomhelst där det fanns en tid.
Det blev i fakkin’ SKÖVDE!

Den närmsta besiktningsstationen med lediga tider efter fakkin’ Skövde var fakkin’ Falun! I fakkin’ Falun åker man skidor och skoter, pysslar med renar och jojkar, man besiktar inte bilen där.

Eftersom det har satts upp fartkameror överallt i det här fantastiska landet så kan ska man inte räkna med att kunna stå på lite extra ens på raksträckorna. Man kan få dryga jäääla BÖTER om man gör det, och det är ju onödigt.

Och eftersom det har satts upp fartkameror överallt så kör folk gärna tio km/h UNDER gällande jäääla hastighetsbegränsning – för att vara på den säkra jääääla sidan lixom.

Och eftersom man då inte kan stå på lite extra ens på de rakaste raksträckorna, och har legat bakom traktorer och gamla bönder i hatt i nästan tio regniga mil, men ändå kört värre än en stockholmare i rusningstrafik, så kommer man ändå försent till besiktningstiden. Så är det bara.
Då får man BÖTA 150:-.

Hungrig, trött och grinigsomfan bara därför..

Om besiktningsnubben hade upptäckt ett endaste litet yttepyttenyttesmyttefel på min bil, typ en repa i lacken, så hade det behövts minst två läkarlag för att plocka upp styrstången OCH reservdäcket ur hans käft. Sanna mina ord!

Så besiktningsnubben ska bara veta hur lycklig han egentligen bör vara idag: bilfan gick igenom.

Ciao

//S – Man

Annonser

8 responses to “Fakkin’ Skövde…

 1. Jag tycker du är lite känslig 🙂

  Det är ju SKÖNT att köra bil. Man kopplar av och myser och sen får kära bilen lite hälsokontroll och mår fina fisken. Toppen helt enkelt. 🙂

 2. Finns ett skitbra knep att ta till om det är fel på bilen av körförbudskaraktär… Pluta lite här och där och blinka med en riktigt sugande blick så vips! så räcker det om man loovar att få någon att hjälpa en att fixa det där fort som fan så kommer man ut från besiktningen utan att ens behöva komma tillbaks på koll! 😛 (lång mening det där!)
  Natuuurligtvis har jag själv aaaaldrig provat!!!

 3. Underbart. Grattis. Du fixade det.
  Bara att rejsa vidare med bilfan på nya äventyr!

 4. Åsa–> SJälvklart är det skönt att köra bil! Jag diggar verkligen att köra bil, men inte efter en traktor som har dynga på släpet..

  Linisen–> I såna fall så får du ta min bil till bilprovningen nästa gång. Har tyvärr aldrig varit med om att en tjej meckar med min bil på bilprovningen. Så plutande med munnen i mitt fall kan annars leda till en skiftnyckel i pannan..

  Emm–> Tackar! Bilfan ska ut på äventyr alldeles snart. Vi ska åka och grilla korv..

  😉

 5. Hörru…i Falun åker vi hoj på bakhjulet och ibland till och med på framhjulet, vi pysslar inte alls med renar, dom går för sakta.

  Och fartkameror, skaffa hoj! Då kan dom inte bötfälla dig för det finns ingen regskylt fram och kör med tonatvisir så kan dom inte bevisa att det är du heller!! 😀

  Och repa i lacken kan jag fixa! 😉

 6. *S* Grattis som f-n! Nu hoppas jag du körde lika försiktigt tillbaka, eller fick du glädjefnatt och stod på gasen hem? Kommer det en liten oönskad böter i brevlådan nästa vecka? Hope not! Kram!

 7. Skaffa en kameravarnare. Funkar skitbra. Det är en sorts GPS. OCH laglig.
  Var i Skövde i tisdags. Hatar vägen mellan Skara och Skövde. Taskig sikt, svårt att köra om. Man väntar och väntar för man vet att man kommer dit… till dubbelfilen. Lagom tills man kommer dit har man kommit ikapp en knallkork som kör stax under hastighetsbegränsningen i ytterfilen, för han kämpar sej sakta men säkert om EN JÄVLA LÅNGTRADARE!

 8. Så… ett besök i Skövde… så där bara? 😀

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s