Tänk på pocenten…

I tidningen som alla länkar till kan man idag b.la läsa följande:

”Antalet anmälda rattfylleri- och drograttfylleribrott i landet har ökat elva procent hittills i år”. Tom Bjerver, vd för Motorförarnas helnykterhetsförbund, har ett par teorier om orsaken :

  • ”Man måste nog se över hela trafiknykterhetsstrategin”. Hela strategin är alltså helt felaktig. Man har ju bara haft en sisådär femtio år på sig att arbeta fram den.
    Hur mycket hade du i månaden sa du, Tom?
  • ”Vid högkonjunkturer, som dagens, ökar antalet fordon på vägarna – och därmed också risken för rattfylleri”. (???) Visst, några fler bilar är det ju på vägarna numera, men menar han att folk i större utsträckning super sig redlösa och kör bil – bara för att vi befinner oss i en högkonjuktur? Spriten har ju knappast blivit billigare bara för att vi fått mer i plånboken, och skatt på importspriten blev det visst oxå..
  • ”Alliansregeringen är lite vankelmodig i frågan om en generell lagstiftning om alkolås i bilar”. Det är med andra ord Alliansregeringens fel att folk väljer att ta bilen trots att de är onyktra?!
  • Hela ökningen måste dock inte bero på faktiskt ökat rattfylleri – utan på att polisen kraftigt ökat antalet utandningskontroller”. Mellan 2005 och 2006 ökade polisen antalet genomförda utandningsprov från cirka 1,7 till 2,2 miljoner. I år väntas antalet bli ungefär som i fjol – skriver Svd. Vad de inte skriver är att i den ökningen ligger ett antal gemensamma insatser koordinerat från samtliga medlemsländer i EU. Det är alltså ingen generell ökning av antalet utandningsprov som den svenska polisen själva har bestämt något om.

Vad jag tror?
Jag tror att Tom Bjerver knarkar. Hårtsomfan.

fartkamera.jpgOch att den pellejöns som kom på att det allmänna beteendet ute på vägarna skulle bli bättre, eller att färre ratt- och drogfyllerister skulle välja att ta bilen om man satte upp fartkameror var trehundrade meter – borde landsförvisas.
Bevisligen så dör folk som flugor i trafiken trots det.

Är det kanske dags att byta strategi där?

 

”På torsdagen genomförs den årliga Trafiknykterhetens dag. Då hålls en rad manifestationer runt om i landet samtidigt som polisen ökar sina nykterhetskontroller.”

Ökar?! Varför ligger de inte alltid på en sådan hög nivå att det faktiskt inte GÅR att öka den mer?? För den som aldrig blivit stoppad och fått ta ett utandningsprov – såhär går det till:

poliskontroll1.jpg

  1. Du blir stoppad av en polis.
  2. Du får blåsa genom ett engångsplaströr in i en liten apparat.
  3. Apparaten piper under tiden du blåser och visar sedan grönt eller rött.

Kostnaden för detta? Någon??

Varför är de (polisen) inte ute på vägarna hela tiden för?
Varför inrättar de inte en särskild vägpolisenhet, som ”High Way Patrol” i USA?

Det är inte farten som dödar – det är beteendet.

Ciao

//S – Man
Bra där…

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

2 responses to “Tänk på pocenten…

  1. Du var min idol innan, nu blev du min IDOL!!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s