Till vänster – ofan…

Tidningen som alla gärna länkar till skriver följande: Folk tycker inte som journalister – Journalister beskrivs som mer nöjeslystna än folk i allmänhet. De går oftare på bio, teater och restaurang men är inte lika flitiga i trädgården.

Den direkta anledningen till att Journalister är ”mer nöjeslystna än folk i allmänhet” är att de sällan eller aldrig behöver betala för sina nöjen – de får friplåtar skickade till sig. De förväntas skriva positivt eller negativt om sina upplevelser, det är det de har betalt för. Svenssons är de som betalar för sig, det är väl allmänt känt. Inga konstigheter alls, således.

Vidare i artikeln:

”Sympatier för miljöpartiet, vänsterpartiet och folkpartiet är starkare inom journalistkåren än hos folk i allmänhet. Däremot har moderaterna och socialdemokraterna relativt få sympatisörer inom kåren. Dessa mönster har funnits sedan första undersökningen 1989. Generellt ligger journalistkåren till vänster om sin publik.”

Ofan! Så majoriteten av sveriges journalistkår är alltså till VÄNSTER???

Det var som fan…

//S – Man

Annonser

10 responses to “Till vänster – ofan…

 1. GooodMorgon,

  Ja – det kan ju synas märkligt å ena sidan – men är ändå logiskt å andra sidan – i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett.

  De senaste ca 100 åren har ju vänsterfalangen med sina diktatoriska DogmStyrelseskick varit en av huvudorsakerna till att ca 100 miljoner MEDmänniskor ”avrättats” i krig och annat faenskap. I Lenin och Stalins Rysslande var det väl bara där sisådär uppåt 40 miljoner som dog genom direkta avrättningar och i så kallade ”deponeringsläger” i de kallare delarna av Ryssland – ifall jag har rätt för mig.

  Så att den så kallade vänstern – oavsett om det är journalister eller andra – ser det som legitimt att pracka på vanligt folk både det ena och det andra – som inte har med en NaturLiktVis VERKLIGHET att göra – finns det måhända inte så lite av en hel del logik i, kanske… 🙂

  Ha det…
  vännen Josef

 2. Vill bara tillägga att inga 40 miljoner dog, 700,00 blev skjutna av Stalin och 1,3 miljoner dog för tidigt pga försämrad livs villkor och inga 40 miljoner dog, de 40 miljonerna kommer då av alla personer som dog av alla orsaker i Sovjet mellan de år som Stalin men dessa faktorer kommer alltid ignoreras av alla som är till höger för att sådan information passar inte

  Och man räknar aldrig med de som fick sina liv förlängda pga av den gratis sjukvården eller alla de barn då som INTE dog pga av att kvinnor kunde födda i sjukhus istället för i hemmet

 3. Josef Stalin: En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik…

 4. Hejsan Snubben,

  FemEtta i kubik, kanske… 🙂

  Ha det…
  vännen Josef

 5. PS. Eller kanske snarare en FemEtta x 10 upphöjt till en miljon nollor, kanske… 🙂 DS.

 6. Re: felsåklart

  Visst är det såklart fel det du skiver. Problemet är att du inte förklarar varför de 40 mijloner människor som dog då dog på andra åtgränder än det politiska styrelseskicket(kommunism med inslag av diktatorskap). Det finns visst människor till höger som är intresserad av sådan upplysning. Men om ända argumentet är att ingen vill lyssna så är det inte mycket till argument du framför.

  Så visa nu att det inte är ditt starkaste argument utan via upp dina argument.

  Kanske är det så att när du väl framför dina argument så blir de bemötta och inte bara köps rakt upp och ner. När då då blir bemött så är det inte dina argument som vinner utan de anser att du bara framför dina åsikter och inte sakliga argument. Eller kanske att argumenten i sig är korrekta men att du utifrån dem drar slutsatser som inte är logiska utan utgår ifrån åsikten och varför ska de då respektera det du försökte säga?

  Nej nu spekulerar jag, jagkänner diginte och är därför nyfiken på att höra dina argument. Upplys mig och möt mina beklagliga fördommar.

  Är du sedan inte beredd att få kritik för de argument du framför och redo att föra en dialog så

 7. Om det är argument som behövs. Om det är siffror som behövs så har det publicerats mycket ny forskning som det går att ta del av för den som är intresserad. Oavsett om det var20, 30 eller 40 miljoner människor som dog under Stalins tid vid makten så kvarstår faktum. Iosif Vissarionovitj Dzjugasjvili en av historiens väsrta despoter och massmördare.
  Allt annat är skitsnack och går bort!

  Snubben, hoppas du ursäktar att jag svär.

 8. Fel så klart,

  Undrar om Din anonymitet döljs bakom ett reelt faktum – som Du själv är klart medveten om – eller om det är ett skämt alltihop som Du ger uttryck för ?

  Dina uttryckta meningar: ”Vill bara tillägga att inga 40 miljoner dog, 700,00 blev skjutna av Stalin och 1,3 miljoner dog för tidigt pga försämrad livs villkor och inga 40 miljoner dog,… Och man räknar aldrig med de som fick sina liv förlängda pga av den gratis sjukvården eller alla de barn då som INTE dog pga av att kvinnor kunde födda i sjukhus istället för i hemmet” – slut citat.

  Statistisk så kan det måhända ses som att de icke dödfödda barnen blev ungefär lika mångs som dom 700000 MEDmänniskor som Stalin sköt + dom 1,3 miljoner MEDmänniskor som inte tålde sin levnadsvillkor – utan avled av det. Consensus statistiskt sett blir att egentligen sköts ingen – och ingen dog heller av taskiga levnadsvillkor – egentligen. BINGO !

  Undrar om Du själv skulle vilja genomgå den för tidiga död som de – ”1,3 miljoner dog för tidigt pga försämrad livs villkor” – fick genomgå ?

  I mitt uttryck: ”I Lenin och Stalins Rysslande var det väl bara där sisådär uppåt 40 miljoner som dog genom direkta avrättningar och i så kallade “deponeringsläger” i de kallare delarna av Ryssland” – inkluderade jag underförstått menade alla krigsoffer på ALLA sidorna i förda krig där Sovjet var part.

  Med Ryssland menade jag underförstått SovjetUnionen = början till Lenin-Isternas världsDröm av himmelriket på wår fantastiska bolliga jord Terras ytteryta.

  Men – vaddå – det här med alla dessa miljoner MEDmänniskor är ju ända bara numera statistik – och statistik har väl i sig själv inget värde överhuvudtaget, kanske… 🙂

  Ha det…
  vännen Josef

 9. Pinsamt att journalistkåren kallar sig vänster men samtidigt har större förtroende för politiker än folket (27% av oss litar på dom medan över hälften av mediafolket). Å andra sidan är det lustigt att journalisterna kallar sig vänster när en grym majoritet av alla tidningar är högerliberala.

 10. Vilken nyhet!!!!!!!!!!!!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s