Spritskatten…

lop.png
Vrålar samtlig media ut idag, med stora svarta krigsrubriker

Nej, de borgerliga VILL INTE höja spritskatten!
De enda i regeringen som VILL höja spritskatten, är KD (samma snubbar och snubbor som menar att någon en gång i tiden VISST delade på ett helt hav, att jorden VISST är platt och att homokärlek – alltså kärlek mellan två vuxna individer – INTE ALLS är kärlek på riktigt).

För att tillmötesgå EU-kommissionens krav på likvärdig beskattning av öl och vin har regeringen beslutat att sänka vin­-skatten, medan ölskatten höjs. Det betyder att en burk starköl på Systembolaget blir 62 öre dyrare nästa år, samtidigt som en flaska vin blir 47 öre billigare”, skriver Svd idag. Så visst höjs spritskatten – men den sänks ju på ett sätt oxå! Men det kanske inte är lika roligt att skriva?

narkotikahund_02_300px.jpgDe allra flesta vet vid det här laget, att höjda skatter på alkohol eller tobak starkt bidrar till uppbyggnaden av kriminella nätverk. Ibland går det tyvärr inte att undvika. I just det här fallet sammanfaller EU’s krav med att den svenska Tullen behöver mer resurser. Ett sablarns gnäll i bloggosfären blev det p.g.a. det!

Jaha, och!? What’s the madda fakking deal, lixom. Det bästa är väl att ett eventuellt Problem stoppas redan vid gränsen – innan det kommer in?! Om man behöver förstärka våra gränser mot t.ex alkohol- och tobakssmuggling, är det väl ändå alkoholen och tobaken som bör finansiera det kalaset, eller ska vi börja beskatta människosmuggling och narkotika???

Det mest frustrerande är väl ändå att vi inte kan stoppa mer av den skit som flödar in i vårt land – p.g.a. att TULLEN saknar deg och resurser!
Nej, ös istället på med stålars över tullen, säger jag bara! In med en massa kOOla knarkvoffsingar, som kan sniffa upp alla fula knarksmugglare och gärna oxå bita dem i rööööva. Inför nolltolerans vid våra gränser = kolla igenom varenda jääla bil som rullar in i vårt land, och med det menar jag inte att man ska öppna upp varenda bil med skärbrännare i jakten på olagliga substanser.

För vilken normalt funtad individ bryr sig egentligen; om en burk bärs blir 62 öre dyrare, om det bidrar till att skit som människo-, narkotika-, sprit- och alkoholsmuggling kan stoppas ännu mer effektivt?

Och om det skulle bli några millar över – lägg gärna dem på att rusta upp och ÖPPNA ungdomsgårdarna med. För en meningsfull och stimulerande sysselsättning är väl ändå det allra bästa motmedlet mot bus, skadegörelse och dumfylla.

Ciao

//S – Man
Diggar pannkakor

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

2 responses to “Spritskatten…

  1. WOW!
    Jag är impregnerad.
    1st bra läsare som äntligen reagerade…

    🙂

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s