Inbördeskriget i S-Town…

Att under större delen av 90-talet kraftigt skära ner på alla resurser samtidigt som man tar emot flest flyktingar i hela Sverige (Europa?) – Är det fler än jag som tycker att det inte verkar vara någon särskilt smart idé?

Var det någon beslutsfattare som inte förstod att det var stadens säkerhet och framtid som nedmonterades i det ögonblicket som besluten om nedskärningarna togs?

glass.jpgSmå, osäkra människor som söker sin identitet och som inte får någon som helst styrning av någon vuxen, utvecklar precis som rovdjuren; sina egna primitiva lagar och regler.
Och det går på ett kick! Likt vargar i flock utses en stark ledare som med järnhand styr över resten av vargflocken. De svaga kuvas hårt och sållas snabbt ut. Det är gängets lag som gäller och det man vill ha eller behöver skaffar man sig, så enkelt är det. Det här är vardag både i Södertäljes- och i Malmös ”problemområden”.

Grejen är att det inte bara är 1 gäng det handlar om, det är flera tungt kriminellt belastade gäng som var och ett utgör en perfekt grogrund och plantskola för de större maffianätverken. För det enda man kan se fram emot, när man syltat in sig tillräckligt djupt i kriminalitet, är att bli upptagen av Original Gangsters eller Hells Angels.

Ögnar man igenom länstidningen i Södertälje, är det svårt att förstå att det faktiskt är Sverige det här handlar om. Det verkar mer vara en krigszon snarare än ett ställe där man sätter barn till världen och där framtidstron frodas. Jag känner människor som har bott i S-Town men som har flytt (nej, inte flyttat!) därifrån. De har bara resignerat skakat på huvudet och sagt:
Det går helt enkelt inte att bo där. Det går bara inte.

the-roof-of-the-american-embassy-in-saigon.jpg
Evakuering från taket av den amerikanska ambassaden när Saigon föll, den 29 april 1975 – overkligt?

Har själv bott i Malmö i fyra år och har nog aldrig tidigare sett ett stökigare ställe. Inte i Sverige i alla fall, och då har jag ändå varit med om- och sett en hel del.
I Malmö kastas det oxå sten – på poliser, ambulanspersonal och brandmän!

Invånarna i S-Town är av förståeliga skäl väldigt upprörda över den senaste tidens utveckling med stillastående SL-bussar, och bomabarderar lokaltidningarna med sina insändare.

Bland alla förtvivlade insändare har en av ligisterna dikterat kraven mot att lämna åtminstone stadsdelen Hovsjö ifred:

problemlösnin 2007-04-16 18:01:00
Abooo sluta klaga,de kan bli lugnt i hovsjö men vi kräva ba egen bra utrustad lokal i centrum med spel typ biljard,pokerbord,bra stereos o inga sossetanter eller leksnutar som vakta oss,dessutom måste kommunen dela ut busskort till oss unga så vi kan ta oss till stan,ibland de bli tråkig i hovsjö,då vil vi hänga i stan,nu har vi inga pengar,då bli vi ba liksom arga när vi inte få åka gratis.din mamma,fatta ni hu lätt ni kan få bort problemet,fixa det här o kom sen o snakka me oss,jag lova ni hitta oss ! Gabi

Det värsta som kan hända de kriminella nätverken är att människor i segregerade områden skaffar sig en utbildning och försöker sträva efter något. Det är väl ett av skälen till att ”Gabi” och hans anhängare b.la håller på att bränna ner och förstöra alla skolor.

Att de kastar sten på bussarna är ju för att de saknar busskort.

Ciao

//S – Man

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

9 responses to “Inbördeskriget i S-Town…

 1. Föräldrar måste ta ansvar och folk som bor i området måste säga nej och samhället måste ge dom stöd.
  Vad blir bättre om man kastar sten? jag vet, inget blir det. Det är en enkel dålig och feg utväg för frustration och visar att man gett upp att använda sin hjärna.

 2. En egen lokal i området plus möjlighet att åka ifrån området?

  Bestäm dig, snorvalp.

  Jag kan ha förståelse för ett ÖNSKEMÅL om en vettig lokal, men krav? (reserverar mig för att ”gabi”s och min uppfattning om vad ett krav är, skiljer sig åt)

  Och varför i helvete ska nån som inte bidrar till bussarnas existens ha rätt att åka gratis med dem?

  Oupps, inser nu att min lilla diskussion med mig själv egentligen inte alls tar tag i kärnfrågan. Det är ju löjligt enkelt att ge sig på budbäraren, liksom. fegt av mig.

  Kärnfrågan lyder (som vanligt):

  VAR ÄR ALLA VUXNA?

  Och det kan jag inte svara på. Hur mycket jag än lajjar för mig själv.

 3. Jo, det är nog bara en tidsfråga innan man flyttar från S-town.

 4. En förbannad svensk

  Jävla töntar som ska hålla på och förstöra så vi andra får betala för notan.

  Jävla apor.

 5. När jag bodde i Malmö (mittemot Nannys kitchen på Amiralsgatan – dvs 5 min från Rosengård) hade jag ett kortare vick som sopåkare. Vi hämtade då bl a soporna på Rosengård. Jag fick handgripligen skicka ut ungar ur hytten när vi stod och lastade. Det var väl inte så mycket att hämta där, men kunde det snos nåt så gjorde de det. Malmö har mycket som är bra, men jävlar i min själ att jag aldrig flyttar tillbaka dit. Då får det bli Lund. S-town verkar vara rätt tröstlöst.

  Värst är när ligister och ungjävlar av alla de slag, hudfärger och religion yrar om RESPEKT.

  Yeah, right.

 6. Precis: vart i helvete håller FÖRÄLDRARNA hus?
  Aldrig i hela världen att min unge skulle få stå och kasta sten på någon/något utan att det skulle innebära allvarliga konsekvenser för henom!

 7. Allvarligt talat, var det där från Gabi på riktigt? Sanslöst i så fall. Tror vissa att de bara har rätt att FÅ saker, för att de inte förstör? Fatta vad mycket grejer jag borde få då, som inte har förstört nåt på länge.

  För övrigt har jag hört (på ett seriöst program på radio för ett tag sedan) att Södertälje under 2007 har tagit emot mer irakier än USA och Kanada tillsammans…. (Eller liknande, kan inte lämna någon källa, tar bara detta från minnet, hörde det på radio för ca en månad sedan)

 8. julhklh—> eller vad du nu må kalla dig i fortsättningen. Jag har tagit bort dina kommentarer och kommer att blocka ditt IP om du inte lägger av med dina rasistiska kommentarer. Capisce?

 9. Då har du fan itne sett mycket om du tycker att vi har det stökigt i Malmö.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s