Foppa är återigen tillbaka…

Fantastiskt kul för en hockey-nörd som jag, att Foppa äntligen är tillbaka i hetluften! Att han skulle göra bra ifrån sig trots att han varit borta från allt spel i över tio månader, var det inget snack om: Foppa gör ingenting halvdant, antingen är det All In eller så skiter han i det. En iskall föredetting ges inte närmare 20 minuters speltid i världens bästa liga – i någon sport! Foppas line gjorde riktigt bra ifrån sig inattens match mot Vancouver.

foppa1.jpg
Foppa

Har suttit och läst alla tidningar nu på morgonen och det som slår mig är att alla de negativa rösterna, alla de som på fullaste allvar menade att Foppa var slut – en föredetting som absolut borde lägga skrillorna på hyllan, de lös nu med sin frånvaro. Inte ett ont ord, ingenting – helt tyst! Vart var alla hemma-proffs?!
Om man har fel kan man åtminstone vara så stor i nederlagets stund att man faktiskt erkänner att man hela tiden haft fel, att Foppa inte var den föredetting man trott.

Såhär skriver Dusan Umicevic i DN:
Forsberg och Hejduk centrades av lagkaptenen Joe Sakic. Kedjan var hyperfarlig och så fort Forsberg gled ut på isen hände något som publiken kunde reagera på. Hans förmåga att kunna styra tempot är verkligen unik. Plötsligt blir det helt stilla på isen, ingen fattar vad som är på väg att ske, sen sitter en öppnande passning på bladet. Att den mannen inte spelat match på över åtta månader är för alla inblandade en gåta. Men, för ovanlighetens skull hamnade han trots denna fina prestation inte i poängprotokollet. Även det en gåta för de som såg matchen.

Och det är det här det handlar om; Foppa kan frysa ett ögonblick därute på isen som ingen annan, och det är det bara toppskiftet inom vissa sporter som gör.
Peter ”Foppa” Forsberg är utan snack, världens bästa ishockeyspelare.
Det visade han återigen inatt.


Från en match för något år sedan..
Är det kanske svårt att se vart pucken är? Oroa dig inte, den finns hela tiden limmad på Foppas klubb-blad… förrutom då han (efter att ha kört runt ett helt varv i motståndarnas zon) passar iväg den till backen – som gör mål.
Ännu ett ”Foppa Moment”.

P Force is back, and I’m lovin’ it..

Ciao

//S – Man

Svd, Dn , Jiddret

Annonser

3 responses to “Foppa är återigen tillbaka…

  1. Härligt för dig, och alla andra ”fans”. Själv gillar jag inte hockey, håller mig till handboll och amerikansk fotboll. Där kan jag hoppa i soffan och slita mitt hår *ler*

  2. Ingen hockey fanatiker. Men Foppa fan 🙂

  3. Shit! Jag ryser hela tiden! Foppa for president!!!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s