Kasta sten i glashus…

Följande text står att läsa i dagens Svd:
”Hillary Clinton vill bojkotta öppningsceremonin vid OS i Peking om Kina inte visar större respekt för de mänskliga rättigheterna, deklarerade hon på måndagskvällen svensk tid.”
Bitch… pu… leeease!

VART deklarerade hon det? I vilken media, frågar jag.
VARFÖR finns det ingen källhänvisning i artikeln till detta påstående, som ju ändå måste betraktas som ett ganska viktigt uttalande eftersom det kommer ifrån en eventuell presidentkandidat.

En oerhört dåligt underbyggd artikel från TT som vanligt, eftersom alla och envar vet att USA själva mer än tummar på reglerna för mänskliga rättigheter. Att de faktiskt bryter mot dem varje minut, över hela världen.

 • Guantanamo basen
 • Världspoliser (invaderar först och frågar sen – in the name of O.I.L.).
 • Presidenter som tillsätts efter räkningsfusk på bästa sändningstid.
 • Praktiserar dödsstraff och avrättar människor på högst tveksamma grunder.

O.s.v…

Detta vet ju alla om, så varför skulle fru Clinton välja att kasta sten i glashus med ett så korkat uttalande för? De har ju knappt sopat upp granatsplittret från Irak ännu, vilket hon måste vara ganska medveten om.

Och nä, här ska inte bojkottas någonting – självklart ska man vara närvarande på OS-invigningen. Att klandra idrottare som representerar sitt land är som att kriminalisera ”illegala” fildelare. Lite grann som att mysa omärkt omkring i kontorslandsskapen bärandes en röd t-shirt och därigenom tro sig ”göra en skillnad för munkarna i Tibet”, och fortsätta låta diverse färglösa politiker glida på sina formuleringar, allt för att samla billiga politiska poäng.

Nej, hellre då vara på plats och protestera än att fegt vara frånvarande.

Ciao

//S – Man

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

7 responses to “Kasta sten i glashus…

 1. Man kan alltid hitta fel på supermakter. Men USA gör betydligt mer gott i världen än ont.

  Utan USA hade vi inte ens haft dessa anti-USA debatter i Sverige. Tack vare USA är Europa fritt idag, och för att besegra Tyskland bombades landet sönder och samman. Men då var det OK här i Sverige vad jag förstått, för då var Sverige hotat.

  Sen hade vi Kosovo-kriget. EU klarade inte av att stoppa det kriget, så då inbjöd man USA och USA stoppade kriget. Sånt pratar man inte om i Sverige. Varför gör man inte det?

  Tycker nog som Hillary att man bör bojkotta OS i Kina.

 2. Håller med John här, visst har U.S.A. brutit mot de flesta reglerna för de mänskliga rättigheterna,
  men det kan knappast beskyllas Hillary.

  Själv tycker jag att det är starkt att under en valrörelse gå ut med ett så kontroversiellt uttalande, framför allt i en sporttokig nation som U.S.A.

  Att åka dit är det samma som att acceptera Kina och deras politik, glöm ej Berlin

  PS.
  Om det inte finns en källhänvisning i artikeln är det ett oförsvarligt slarv av TT

 3. John & Jonas–> ”Utan USA hade vi inte ens haft dessa anti-USA debatter i Sverige

  Ja, det kan jag sannerligen hålla med er om. Där slog ni huvudet på spiken…

 4. Det där citatet är John`s, inte mitt (han har förvisso en poäng där).

  Gnäll inte på TT då du tydligen inte förstått reglerna för hur man citerar personer i skrift.

  Jonas

 5. John–> Ok. Egentligen så pallar jag inte, men ok. Jag måste väl:
  Utan USA hade vi inte ens haft dessa anti-USA debatter i Sverige.”
  Nej. Och jag trodde att det var en självklarhet! Inget USA – ingen debatt om USA. Det kan väl inte finnas en debatt om ett land som inte ens existerar?!
  Hallå!!!

  OS i Berlin gick av stapeln 1936. Väldigt få i världen visste vem Hitler var då, eller vad den snubben hade på sin agenda. Och Sverige var INTE på något sätt hotat vid denna tidpunkt, en bojkott var därför aldrig aktuell.

  De olympiska spelen får inte utnyttjas för politiska syften”, heter det i OS-reglementet. Men OS har trots det alltid utnyttjats för politik.

  Inga bojkotter har dock någonsin lett till några som helst förbättringar eller förändringar – det är ett faktum.
  Den protest som däremot gett störst genomslagskraft, är då Tommie C. Smith och John Carlos gjorde ”Black Power”-gesten på prispallen i OS i Mexico City 1968. Och den protesten skedde – på plats.

  Den enskilt största anledningen till att USA begav sig in i andra världskriget, var för att Japanerna attackerade Pearl Harbour, den 7 Dec 1941. Tyskland och Italien förklarade USA krig fyra dagar senare. Tyskarna började dessutom göra u-båtsräder mot USA’s kust.

  USA, som inte alls var stridsberett (de hade ingen armé alls att tala om vid den här tidpunkten) var därför tvungna att rusta upp sin armé på rekordtid och avstyra hotet som fanns i deras direkta närhet. Det var alltså inte så att de kom skrinnande på sina vita hästar och räddade världen!

  Alla som har ett hum om andra världskrigets olika skeenden, vet att krigslyckan vände kapitalt för tyskland då de attackerade Ryssland (tvärtemot vad som stipulerats i icke-aggressionsavtalet Molotov- Ribbentrop-pakten länderna emellan).

  Den massiva motattacken ifrån ryssarna, tillsammans med de allierade från europafronten skapade ett tvåfrontskrig som tyskarna till slut inte mäktade med.

  Därför är det ett helt felaktigt att ge USA all credit för att Europa är fritt.

  Att USA bombade Serberna måste ses som ganska så unikt i världshistorien, eftersom det var första gången de bombat ett land – utan att det gagnat dem själva! Ingen olja att vinna, inga kommunister att skrämma iväg o.s.v. Bombningen skedde för att ett oerhört svagt FN vädjade om det – rätta mig gärna här om jag minns helt fel, men det var alltså inget beslut som USA tog själva.

  Återigen:

  * USA’s medverkan i världskrigen ger dem inte rätt att invadera ett land under premisserna att det skulle finnas massförstörelsevapen där. Något som det senare visat sig, var en enda stor lögn från början till slut.

  * Att låsa in helt oskyldiga människor på Guantanamobasen år efter år, är väl knappast ok, eller?

  * George W Busch tillsattes efter valfusk. Punkt.

  * Dödsstraff är inget annat än barbari och hör inte hemma i någon ”demokrati”.

  Jonas–> ”Håller med John här, visst har U.S.A. brutit mot de flesta reglerna för de mänskliga rättigheterna,
  men det kan knappast beskyllas Hillary”.

  Hillary Clinton röstade ja till Irak-kriget i kongressen.

  Punkt.

 6. En del vill ha bojkott av OS invigningen, det som diskuteras är ingen ny fråga. Anledningen till att alla plötsligt bryr sig är att OS går i Kina och att det är en ”korrekt” åsikt… Vi kan ju alltid roa oss med att bojkotta varor från Kina, det är ju upp till var å en. Eller kanske till och med en utökad bojkott där vi inte befattar oss med företag som har verksamhet i Kina !
  Och som en liten guldkant på tillvaron så tittar vi inte på OS !

  Tänk vad mycket vi kan göra för Tibet och dess 2 miljoner som lever där och vad skönt att man kan göra mer än att blogga !

  Suck !

 7. Eller som Lena Melin skriver i dagens Aftonbladet: Köpa billigt från Kina går bra. Men sitta på OS-läktaren går inte för sig.

  Case closed…?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s